اگر از مسئله ای در منزل ناراحت هستید، سعی کنید این ناراحتی و احساس بد را به همسرتان نسبت ندهید. «در هر رابطه ای سعی کنید هر دو خوب باشید». به این معنا که مسئله را طوری حل و فصل کنید که هیچ یک از طرفین مقصر نباشند و هر دو طرف سهمی از رضایتمندی داشته باشند. در مسئله ای که یک طرف خوب باشد و طرف دیگر بد باشد، رابطه، رابطه ای صحیح نمی باشد.
در مورد اول مانند این است که یکی از طرفین کاملا کوتاه بیاید و همیشه مظلوم باشد و هیچ حقی از او محقق نشود.
در مورد دوم نیز مثل اینکه، دو طرف رابطه با عصبانیت همه ی حقوق را منتفی اعلام کنند و از روی لجبازی هر دو طرف بد محسوب شوند.
اما در مورد مسئله سوم، هر دو طرفِ رابطه خوب هستند. در چنین رابطه ای بطور مثال اگر خانم از کارهای روزانه خسته است، این خستگی و کار زیاد را به گردن شوهر نیاندازد و این احساس بد را به او نسبت ندهد. بلکه می تواند با لحنی صمیمی و مهربان این طور بیان کند که:«امروز خیلی کار کردم، حسابی خسته شدم، کاش تو پیشم بودی». همانطور که می بینید در این گفتگو آن احساس بد و منفی به طرف مقابل منتقل نشده است. در عین حال، خانم اعتراض خود را بیان کرده است.
پس باید همیشه در نظر داشت که نسبت به آن مسئله ای که بوجود آمده و احساسی که برای فرد بوجود آمده صحبت کرد نه اعتراض نسبت به طرف مقابل و منتقل کردن آن احساس به فرد مقابل.
برگرفته از شبکه قرآن و معارف سیما
آخرین نظرات